MEIT. Mediteert

Luister de tekst hier

De naam van dit onderdeel spreekt natuurlijk voor zich. Meditatie is het begin en een belangrijk onderdeel van het pad weer terug naar jezelf.


Op dagelijks niveau worden we doodgegooid met allerlei verschillende soorten informatie. Daarnaast worden we vaak geleefd door de waan van de dag om alle ballen in de lucht te houden. Toen ik zelf nog voor een werkgever werkte waren mijn dagen bijna 24 uur gevuld. Denk hierbij aan 50 uur werken, sporten, nagels, wimpers, mijn haar, vriendinnen, vrienden, familie, feesten, uitbrakken, sociale verplichtingen, mijn telefoon, meelopen met de laatste trends, letten op mijn gezondheid, iedereen tevreden houden en mezelf afvragen waarom ik zoveel moeite had met het vinden van een partner. Ik was vooral heel druk bezig met het proberen te passen in wat “normaal” is in deze Nederlandse maatschappij. Er was eigenlijk nooit ruimte voor mij alleen en ik had nog nooit langer dan 5 minuten zonder een scherm rustig op de bank gezeten. Want niemand had aan mij verteld dat dat goed voor me was. En ook dacht ik daar zelf niet over na want ik had het veel te druk daarvoor.


Maar omdat ik het zo druk had was ik ook niet in staat om te luisteren naar mijn ware essentie. Het is namelijk zo dat jouw innerlijke leiding constant aanwezig is en heel zachtjes tegen je praat. Maar het is niet alleen die stem die tegen je praat, je hoort veel meer stemmen waaronder je ego. Daarnaast krijg je heel veel afleiding binnen op een dag waardoor het heel moeilijk is om naar je echte zelf te luisteren of te onderscheiden naar welke stem je wilt luisteren.

Meditatie zorgt voor complete ontspanning van je lichaam, het rustiger worden van je mind en het opent de poort om contact te maken met jouw hogere zelf en dus je innerlijke leiding te verstaan. Dus in 1 klap zorgt mediteren voor je mind, je lijf en je ziel.


Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de voordelen van mediteren. Maar waarom ik het zelf heel belangrijk vind, is omdat vanaf het moment dat ik op dagelijks niveau begon te mediteren, mijn leven steeds mooier werd. Ik ervaarde meer rust en zelfvertrouwen. En op een dag hoorde ik inderdaad een stem die heel zachtjes tegen me sprak. En toen ik daar naar begon te luisteren kwam ik steeds dichter bij mezelf, steeg mijn eigenwaarde en had ik geen moeite meer met het loslaten van zaken die niet goed voor mij zijn.


Als je wilt beginnen met aan jezelf te werken raad ik je aan om te mediteren. Hierbij durf ik je zelfs te beloven dat je leven hierdoor zal verbeteren. Er zijn talloze manieren om te mediteren en er zijn ook diverse namen voor. Maar waar het vooral om gaat is dat jij in jouw leven momenten vindt waarbij het jouw intentie is om contact te maken met jouw innerlijke leiding.


In de MEIT. app vind je een aantal meditaties die ik voor je heb gemaakt. Met deze meditaties probeer ik het mediteren leuker en makkelijker voor je te maken. Want zoals je weet is mijn enige doel om jou dichter bij jezelf te brengen.

MEIT. App

Download hier
de MEIT. App voor zowel

iPhone & Android.

MEIT. App

Download hier
de MEIT. App voor zowel iPhone & Android.

© 2023 MEIT.  |  Design by Eazyonline